Presentació del llibre “Maremar” d´Elisenda Puig i Salvador

Quan:
28 agost, 2019 @ 8:00 pm – 9:00 pm
2019-08-28T20:00:00+02:00
2019-08-28T21:00:00+02:00
On:
c/Nou 25
Sant Pol de Mar
Presentació del llibre "Maremar" d´Elisenda Puig i Salvador
Maremar narra la història de la Jalila, una noia siriana que és adoptada per en Cesc i l’Eva, una parella de Barcelona. A través de veus narratives diverses, l’obra exposa experiències que tenen en comú l’exili.
.
.
.
El dia 28 d´agost a les 8 del vespre acollim la presentació del llibre Maremar d´Elisenda Puig i Salvador. Hi intervindran l´autora i Lilí Moreu Orobitg, professora de llengua i literatura catalanes. 

 


Sobre el llibre: Maremar narra la història de la Jalila, una noia que fuig de la guerra de Síria i arriba a l’illa de Lesbos, Grècia. En Cesc, un home compromès amb la solidaritat dels refugiats, i l’Eva, la seva parella, l’ajuden a instal·lar-se a Barcelona.A través d’escenaris geogràfics diversos, que conflueixen a la ciutat, la Jalila analitza la seva experiència i altres aspectes de l’exili. A més, la noia coneix en Joan, germà del seu pare adoptiu, un periodista amb qui inicia una història d’amor.Un fet misteriós, associat a una vella masia, als avis d’en Cesc i a la postguerra uneix el passat i el present. Com si un mateix dolor s’assimilés, des de latituds i èpoques ben diverses, el sofriment de la Jalila es relaciona amb altres formes afins de patiment, que en Joan ha documentat arreu del món. La conscienciació de la Jalila, juntament amb el treball fotogràfic d’en Joan, converteixen les tràgiques vicissituds que conflueixen a Maremar en una vindicació de la força transformadora de la dignitat humana.


Sobre l´autora:  Elisenda Puig i Salvador va néixer a Badalona. És llicenciada en Filosofia i Lletres i en Filologia catalana per la Universitat de Barcelona. Ha estat professora de literatura i llengua catalanes a educació secundària, i de dramatització a l’aula a la Facultat de Formació del Professorat de Barcelona, a l’UCE de Prada de Conflent, a la FUB de Manresa i en d’altres col·legis i centres educatius.Maremar és la seva primera novel·la.